Igraj Cyber Security kviz i zašt!tise!
! Šta je Cyber Security kviz?
Reč je o veb-aplikaciji koja je koncipirana kao baza i provera znanja. Ne samo da možeš da se upoznaš sa brojnim pretnjama i izazovima iz sajber prostora, već i da odmah testiraš svoje znanje, sakupljaš poene i takmičiš se sa drugim igračima.
! Kako se aplikacija koristi?
Prati link, na stranici izaberi jezik (srpski), korisničko ime (ili nalog e-pošte) i šifru, a zatim, prateći uputstva korak po korak, kreiraj korisnički nalog. Počni da se igraš (i učiš)!
! Koje oblasti aplikacija pokriva?

Ovo su teme sa kojima ćeš se upoznati igrajući Cyber Security kviz:

! Kako je nastao Cyber Security kviz?
Veb-aplikacija i sadržaj aplikacije posledica su udruženih napora više austrijskih organizacija počevši od Cyber Security Austria, SBA Research, ovos, Saferinternet.at, uz podršku austrijskih ministarstava za obrazovanje i digitalizaciju, inicijative Digital Austria i drugih.
Sadržaj aplikacije preveden je na srpski jezik, na inicijativu Mreže za sajber bezbednost i Fondacije RNIDS. Sadržaj su prevodili studenti osnovnih studija Informatike i računarstva Kriminalističko-policijskog univerziteta (zahvaljujemo profesorki Brankici Popović na saradnji), a kontrolu, adaptaciju i lokalizaciju prevoda obavili su predstavnici organizacija članica Mreže za sajber bezbednost.